start gy sprint

Språkintroduktion

Samskolan erbjuder Språkintroduktion fortsättning med möjlighet till fördjupningar.

Språkintroduktionsprogrammet på Samskolan ger dig en stabil och bred grund att stå på inför dina fortsatta studier på gymnasiet.

Här kan du utveckla din svenska samtidigt som du läser andra ämnen. Vi finns i en stimulerande miljö som sätter värde på din och dina kamraters rätt att uttrycka era tankar och funderingar.

Du får utveckla dina kunskaper i svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, historia, geografi och religionskunskap. Om du vill kan du läsa ett NO-paket med biologi, kemi och fysik.

Under fyra tillfällen i veckan följer du klasser i årskurs 1 i våra andra gymnasieprogram i svenska och idrott. Där deltar du i undervisning och andra aktiviteter och är i en miljö som utvecklar dina kunskaper i svenska.

Om du har frågor om språkintroduktion här på Samskolan så kan du kontakta:

ANSVARIG

Robert 1

Bitr. rektor
Robert Lindberg
Tel. 031-63 19 03
robert.lindberg@samskolan.se

 • Bild

  Runt om i Samskolans korridorer hittar man både tavlor och lerfigurer, gjorda av elever, som lyser upp elevernas tillvaro. På Samskolan får eleverna lära sig att skapa utifrån sina egna förutsättningar. Bild spelar en viktig roll i undervisningen på Samskolan, då det ger eleverna både en personlig och kunskapsbaserad utveckling.

  Läs mer om vår profil: Bild
  Bild

På gymnasiet

 • Abiskoresan

  Abiskoresan

  Samskolans naturtreor åker varje år till Abisko fjällstation. Eleverna vandrar till Trollsjön, bestiger Njulla och utforskar nationalparken.

 • Ekonomiresan

  Ekonomiresan

  Ekonomiresan sker tidigt första terminen på ekonomiprogrammet: Öströö fårfarm, Faktum och Gekås.

 • Indienresan

  Indienresan

  Några samhällsvetare får varje år möjlighet att åka till Indien som del av sitt Gymnasiearbete.