lasaret gy na uf

Traditioner

Ung Företagsamhet (UF)

Samskolan har en stark tradition av Ung Företagsamhet (UF) i vår undervisning. Sedan ett antal år tillbaka har Samskolans företag placerat sig hög(s)t både i regionala och nationella tävlingar.

Samskolan möjliggör för alla skolans gymnasieprogram att bedriva UF-Företag. De elever som läser ekonomiinriktningen på Samskolan kommer under sin programinriktning att läsa Företagsekonomi 1 och Företagsekonomi 2  för att sista året driva sitt eget, riktiga UF-företag i kursen Entreprenörskap och Företagande.

Samskolans möjligheter att välja till fördjupningskurser som Företagsekonomi, Ledarskap och organisation möjliggör för alla gymnasieeleverna att få djupare förberedelser i att driva företag i kursen Entreprenörskap om de önskar. Kursutbudet och ambitiösa elever i kombination med rutinerade och drivna lärare har skapat förutsättningarna för skolans starka framgångar inom UF.

88248460 10157677750235225 5072828762849017856 o 1

”Göteborgs Högre Samskola tog 2020 tog hem majoriteten av alla utmärkelser på Göteborgsregionens mässa. Bland annat regionens bästa UF-företag, mest hållbara företag, bästa tjänster och produkter och bästa lärare.  Göteborgs Högre Samskola är en skola att gå på om du är intresserad av entreprenörskap och företagande!” (Fredrik Björnander, ekonomilärare)

,

Ung Företagsamhet (UF)